Litt om meg og min bakgrunn.  


Som mange av oss, har jeg også hatt noen utfordringer i livet. Positive forandringer begynte å skje da jeg oppdaget yoga og mindfulness. Jeg kunne føle på mer ro, og sunnere reaksjoner, sterkere kropp, og bedre og mer balansert energi. Jeg er lidenskapelig opptatt av å dele yoga, mindfulness og et mer helhetlig og naturlig perspektiv på helse og livsvalg, som menneske, yogalærer, coach og terapeut.  Zen-coaching utdanningen (mindfulness coaching) var egentlig starten på min yogiske reise. En kraftfull og viktig utdanning hvor jeg virkelig måtte gå i meg selv på en ekte og dyp måte. I løpet utdanningen fikk jeg oppleve kraftfulle og ekte møter med andre medmennesker. Det var som å komme hjem. Denne indre reisen har vært utfordrende, men nødvendig for meg for å komme dit jeg er i dag. Med det vil jeg si at jeg aldri vil bli ferdig utlært, og er evig student innen alt jeg foretar meg og interesserer meg for. Livet har fortsatt "up and downs" og utfordringer, men jeg opplever at jeg har har en større aksept for meg selv med alt det innebærer, og i livet generelt, og at jeg har blitt bedre på å kjenne mine egne grenser, og bedre på å ta ting som de kommer, og kan lettere akseptere forandringer og utfordringer etter at jeg begynte på min yogiske og terapeutiske reise. 


Mine yogautdanninger: 

Jeg tok først en mediyoga-instruktør utdanning, som går veldig i dybden på pusten, og tilbyr terapeutiske fysiske øvelser, meditasjoner og hele programmer. Jeg har også YinYang yoga- lærer utdanning - en allsidig yogautdanning som fokuserer på balanse mellom aktivitet/yang og hvile/yin, yang - sekvenser med vinyasa, flyt og qi gong, samt yin, som er en veldig rolig yogaform med mye hvile i stillingene som man holder over noen minutter. I tillegg har jeg tatt Mindful yogalærer utdanning, som fokuserer på tilstedeværelse i kroppen, og det å være et vitne til tanker, sensasjoner i kroppen, aksept, dybdemeditasjoner, terapeutiske fysiske yogaøvelser og buddhisme/mindfulness, samt øvelser i compassion/selvkjærlighet, kjærlighet til verden og alle levende vesener, og mye mer. Jeg er også utdannet helhetsterapeut og veileder (terapeutisk retning) -  Videre har jeg mye livserfaring og bred arbeidserfaring som miljøarbeider hvor jeg har jobbet med mennesker i alle aldre som har befunnet seg i forskjellige livssituasjoner. Jeg har lært enormt mye om meg selv og andre gjennom å jobbe med mennesker.

Jeg er en kreativ person og liker variasjon, det gleder meg å skape nye sekvenser, tenke nytt, og det å tørre å tenke litt utafor boksen. Mine yogatimer er varierte, og har en smak av alt jeg har lært, der den røde tråden er mindfulness - tilstedeværelse i kroppen og pusten, samt det å bli minnet på komme tilbake til øyeblikket her og nå. Yoga og mindfulness har vært, og fortsetter å være min "medisin" når livet byr på sine sine utfordringer og jeg trenger "verktøy". Jeg er også lidenskapelig opptatt av naturlig helse, og forsøker så langt det går, å finne naturlige løsninger til mine egne helseproblemer, jeg leser meg stadig opp, og lærer mye nytt hele tiden. 

Jeg ønsker at du som deltaker og kunde hos meg, skal få oppleve en avslappet atmosfære der du kan ta en pause fra hverdagens mas og tjas, droppe maska og føle litt på det å leve «her og nå» ta med deg den kroppen og dagsformen du har, se hva som skjer når du og din kropp begynner å utforske øyeblikket gjennom yoga og mindfulness, og helhetlig tankegang når det kommer til helse.    
Det er med denne erfaringen, bakgrunnen og kompetansen jeg tilbyr yoga og mindfulness coaching til deg som deltaker.  

Mine relevante utdanninger:  

- Holistic therapies, (helhetsterapi) England, 2000. 

- Counselling, (therapeutic) (veiledning/rådgiver) England, 2000-2002.

- Zen Coaching (mindfulness basert) Sverige, 2011-2012, med Kåre Landfald.

- Mediyoga, Norge, 2014, med Mediyoga Norge.  
- YinYangYoga, Norge, 2017- 2018, med Ina Løvdal.  
- MindfulYoga, Norge, 2020, Med Jonathan Weber.

- QI Gong instructor, online med Aihan Kuhn - pågående.   


Samt diverse kurs, som gongkurs, helsecoach og relevante workshops gjennom årene. Jeg oppdaterer og oppgraderer meg stadig, når jeg har mulighet.  Jeg blir aldri utlært i dette gigantiske temaet som er yoga, mindfulness og naturlig helse, men veien blir til mens jeg går og det jeg tilbyr blir en blanding av alt jeg har lært, erfart, og stadig lærer og erfarer.  

Mvh Vibeke, innehaver av MindfulMoments.  


Om du ønsker å praktisere yoga hjemme, online, finn link til min youtube kanal lengre ned.    

Koble deg til din egen indre kilde med fred og ro gjennom yoga og mindfulness. Du finner videoer med fysiske yogaøvelser, bevegelse, flyt, meditasjoner i bevegelse, pust, yinyang, mindfulyoga, sittende meditasjoner og avspenning. For å styrke og mykne opp kroppen, og roe sinnet. Vi fokuserer også på å finne frihet både i kroppen og sinn. I alle videoene vil du bli guidet inn i det nåværende øyeblikket (mindfulness) for å gjøre yoga med en følelse av letthet og tilstedeværelse, uten å måtte prestere, eller å presse kroppen din, men heller gjøre yoga i ditt eget tempo og etter dagsform. 

Du finner også yogarelatert lesestoff her på dette nettstedet. Se også blogg. 

Denne siden vil kontinuerlig oppdateres med nytt materiale så sjekk inn regelmessig, abonner gjerne på youtube kanalen. Tusen takk! 

Det som er så flott med yoga, er at det ikke kun er en fysisk treningsform - for i yoga jobber vi helhetlig med kropp - sinn koblingen. Det å praktisere yoga regulært kan bringe mer ro i sinnet, så vel som å styrke og mykne, og balansere kroppen. Yoga kan også åpne øynene våre for et underliggende ønske om å leve mer naturlig og sunt, og mer i resonans med den vi egentlig er, og den vi ønsker å være. Yoga kan gi oss et sterkere behov for å kutte ned på det som ikke gjør oss godt, om det er usunne situasjoner, produkter, matvarer, mennesker, arbeidssituasjoner, livsretninger - yoga kan gjøre oss mer bevisst/mindful på hvordan vi lever, og på hvordan vi har lyst til og leve. 

 Praktiser yoga på nett 


FOR GRATIS ONLINE YOGA

Trykk link under

Under finner du mer informasjon om yoga og mindfulness

Oppmerksomt nærvær.

Mindfulness 


Oppleve hele spekteret av tanker og følelser, uten å identifisere oss med sinnets stadige fluktuasjoner, men heller observere med vennlig ikke-dømmende aksept. Vi er ikke våre tanker og følelser, de er bare på besøk. I mindfulness øver vi på å være vennlige og aksepterende mot våre tanker og følelser. Vi er ikke det som har skjedd med oss, vi er så uendelig mye mer, og større.   
Mindfulness kommer fra buddhismen,  og blir noen ganger omtalt som den moderne tids buddhisme, tilpasset vestre del av verden, om du vil.
Både gjennom MindfulYoga og mindfulness-coaching kan du komme i kontakt med kilden inne i deg som alltid er rolig og objektiv, og som vi alle har tilgang til.  

Hva er yoga? 

Yoga i et nøtteskall, betyr = å stilne sinnets fluktuasjoner.    
Yoga kan forklares som en forening, forening av vårt lille, "ego-selv" med noe som er større enn oss selv, det tidløse og evigvarende.   

Regulær yogapraksis, praktisert med ro og tilstedeværelse, kan, som jeg selv har erfart, hjelpe litt på livets vei, med å finne flere øyeblikk av ro, mykere ledd, sterkere muskler, bedre balanse, mer klarhet, samt sunnere reaksjoner på ting som skjer rundt meg og inni meg. 

Med regulær yogapraksis kan du oppleve mer aksept, i forhold til andre, deg selv, og i livet generelt. Du kan komme i nærmere kontakt med din egen essens, din egen kraft og eget potensiale. Men det er du som må gå veien, finne dine egne svar, ingen lærer eller «guru» kan gjøre dette for deg, du må gjøre det selv, på din måte. Læreren kan vise vei, men du må gjøre jobben.

Det er ikke dermed sagt at når man begynner med yoga og selvutvikling at alt ordner seg og faller på plass. Det kan være både utfordrende og dypt, det kan til og med være en ensom reise. Man kan bli mer bevisst på hvordan man lever, hvordan man spiser, hva som er sunt for en, hvilke personer som er sunne å ha i livet sitt, med tanke på egen helse, både mentalt og fysisk. Vi kan begynne og sette grenser der man før ikke har turt, man må kanskje kjenne på modighet og tålmodighet. Det er indre reise. Og man må muligens være litt dedikert skal man få effekt av yogaens mange grener.  


Betydningen av AUM.

Aum er en lyd (ur-lyd) som brukes i mantra, eller chanting. Symbolet for AUM er ser du på tilhørende bilde. En ur-lyd som symboliserer det uendelige, det som er bortenfor sinnet og det fysiske. Aum symboliserer hele universet. Ved å gjenta AUM i mantrameditasjon kan man koble sinn og univers, koble det fysiske med det evige, det ikke- fysiske. Det finnes mange mantraer, de fleste mantraer i yoga-sammenheng starter med et AUM. For eksempel: AUM- shanti (shanti=fred) eller AUM shivaya (shivaya=ditt sanne deg) Eller at man gjentar AUM mange ganger (JAPA), eller et par ganger. Best effekt oppleves om man gjentar lyden mange ganger. Mange sier OM, eller bruker lyden OM. Om er vel egentlig vestens versjon av AUM.

Det er en dypere mening av bokstav-sammensetningen/lydene i AUM. Mer informasjon om AUM kan sees eller leses på nett. Sadhguru har bra spesielt bra informasjon om AUM, han finnes finnes på youtube og ellers på nett. 

Arjava 

Å være ekte og tro mot seg selv.

Hvordan dyrker vi Arjava/ektehet i vår yogapraksis?

Det være ærlig i din yoga og i livet ellers kommer fra å kjenne deg selv og hva du vet som er sant for deg. Når vi dyrker Arjava finner vår indre sannhet sin vei fra oss til de rundt oss, da skaper vi en mer aksepterende og avslappet atmosfære. Vår "ektehet" smitter over og kan inspirere andre rundt deg til å tørre å vise sin ektehet. ArjavaYoga ønsker at du skal finne hjem til deg selv, til å leve mest mulig i resonans med det som er deg. Når man virkelig begynner å forstå yoga som verktøy i livet, kan man begynne å skrelle bort lag for lag det som ikke lenger støtter din egen reise, din indre kreative flamme, man begynner å se tydeligere hva som står i veien for å leve livet med fullt potensial.

På det fysiske plan når det gjelder yoga har du da mulighet til å være ærlig med deg selv ved å respektere og lytte til kroppen din eller ignorere kroppens signaler. For eksempel, la oss si at du har begrenset bevegelse av hofteleddet, eller et annet ledd, du kjenner til svakheten, men trosser kroppens signaler ved å gå dypere inn i stillingen enn du kan, signaler som for eksempel skarpe smerter, ubehag, kompresjonsfølelse. Da går du mot Arjava. Du praktiserer Arjava/ærlighet om du da ikke forsøker presse deg selv over din grense. Om du tar det med ro, gjør yoga med tilstedeværelse, lytter til kroppen og tilpasser deg selv i stillingen, praktiserer du Arjava. Ved å være ærlig mot deg selv får du bedre effekt og opplevelse av din yogapraksis.

Når vi har kontakt med vår egen sannhet, kan vi på det mentale og emosjonelle plan lære å sette grenser, bli mer oppmerksom på det som ikke gjør oss godt og kunne stå sterkere i valgene vi tar. Vi blir mer tydelige ovenfor oss selv og for andre.

Prøv å koble deg på din egen sannhet så mye som mulig i ditt liv, da får du det meste ut av livet og din yogapraksis. 

FOTOGALLERI