Reduser spenninger/stress og smerter.

Senk skuldrene og ta noen gode dype pust, gi slipp på spenninger, prestasjon og stress ...

Det er nå du lever, ikke i morgen, ikke i går ...


Helhetsterapi - å støtte kroppens evne til å helbrede seg selv ...

- for å åpne opp for fri flyt av chi (livskraft) gjennom kropp og sinn ...  

Helhetsterapi

Alt henger sammen

Kroppen vår blir påvirket av hvordan vi lever - hva vi får i oss av kosthold/drikke/toksiner/legemidler, miljøet rundt oss, menneskene rundt oss, hvor mye/lite aktivitet vi driver med, nok hvile, og balansen mellom aktivitet og hvile - det er viktig med denne balansen - YinYang i livet. Også det å drive med noe som gir oss glede, og det å ha tid til å ta vare på oss selv så vi kan fungere godt i hverdagen vår, og med de rundt oss. Kroppen blir også påvirket av hva som foregår i vårt sinn, og sinnet blir påvirket av hva som foregår i kroppen. Helhetsterapeuten fokuserer på helheten, mer enn diagnose og spesifikke symptomer. Når terapeuten jobber med ett område/sone i kroppen, om det er fysisk, eller mentalt, kan det være med på balansere og redusere symptomer et annet sted i kroppen, det er dette som kalles helhetlig tenking og behandling. I denne tenkingen, tenker vi at alt henger sammen, for eksempel om du trener veldig aktivt hele tiden, eller alltid er veldig aktiv, med mange baller i luften hver eneste dag, og aldri tar deg tid til hvile, går det utover balansen i kroppen. Eller om du trener masse, men spiser et generelt dårlig kosthold, får du ikke optimal effekt av treningen. Også omvendt, om du beveger deg for lite, går det utover den sunne balansen i kroppen, da blokkeres fri flyt av chi og sirkulasjon. Fri flyt er viktig for både kropp og sinn. I helhetsterapien handler alt om balanse.  

Når du kommer til en førstegangskonsultasjon, vil helhetsterapeuten ta i mot informasjon fra deg om dine plager/symptomer, livsstil, smerter, skader, kostvaner og stressnivå, så dere kan sammen komme frem til en plan videre der du kan begynne å ta tak i det du ønsker mer eller mindre av i livet - om det gjelder et ønske om å redusere symptomer/spenninger/stress, få mer klarhet og oversikt over en livssituasjon, ønsker kostholdstips, ønsker å begynne med bevegelse/yoga/meditasjon, eller ønsker behandlinger som soneterapi/aromaterapi.  

Mindful Moments tilbyr Helhetsterapi i form av Soneterapi/Aromaterapi med kosthold/livsstilsveileding, ZenCoaching, Yoga og meditasjonsveiledning. Se mer informasjon om hver tjeneste under.

(For priser, se egen fane "tjenester/priser".)

kroppen tilbake i balanse/fotsoneterapi

Soneterapi/refleksologi er basert på et system der du finner soner for alle organer og kroppsdeler under føttene. Ved å trykke på punkter som representerer de ulike organene eller kroppsdelene, er formålet å starte en normalisering og balansering i kroppen, og dermed redusere smerter og stressrelaterte plager. Selve behandlingen består i hovedsak av punktmassasje på sonene

Soneterapi kan lette stress og anspenthet, stimulere dyp avslapning, forbedre blodtilførselen, og støtte hele kroppen tilbake til sin naturlige balanse. En del Kunder erfarer at de nærmest flyter ut av behandlingsrommet etter en behandling med fotsoneterapi, de føler seg lettere i kropp og sinn. 

    ZenCoaching

Finn tilbake til deg selv.


- ønsker du å finne ut hva du vil i livet?

- har du behov for å finne mer indre ro ?

- sliter du med å akseptere deg selv eller situasjoner slik de er ?

- ønsker du å leve mer i øyeblikket -  med mer frihet og flyt?

- trenger du å gi slipp på en situasjon?

- da kan coaching basert på mindfulness/oppmerksomt nærvær/tilstedeværelse være noe for deg.

Du sitter selv med alle svarene, men noen ganger er det vanskelig å få oversikt alene, da kan det være godt å ha tilgang til en objektiv støttespiller som sammen med deg kan belyse ditt eget uendelige potensiale, dine styrker, dine drømmer, behov og lengsler. Det er ikke alltid lett å finne frem i sitt indre landskap på egenhånd. I denne timen bruker vi coaching teknikker i basert i mindfulness, for å støtte deg til å komme i kontakt med det som er din egen essens. 

Zencoaching er en unik, dyp, og effektiv coachingmetode som støtter deg i å oppdage hva du kan gi slipp på av alt unødvendig som tynger deg ned, eller setter grenser i veien for å leve ut og være den du egentlig er.  

Timen varer i 60 minutter, enten via videocall eller fra MindfulMoments sitt kontor i Fetsund.  

   Aromaterapi 

Er en beroligende og myk form for massasje der vi bruker eteriske oljer for å bringe ro, balanse, bedre energi, dypere pust og redusere smerter.  

Hos Mindful Moments kan du bestille en time med en unik kombinasjon av soneterapi og aromaterapi for en helhetlig opplevelse med fokus på å redusere symptomer og balansere kroppen, samtidig som du vil oppleve dyp avslapning. 

Aromaterapeuten lager en oljeblanding av naturlige rene oljer ut i fra hva det individuelle behovet og symptomer er. Oljeblandingen brukes deretter på huden i behandlingen. Eteriske oljer er naturens apotek, om du vil. De er den konsentrerte oljen/essensen av planten, treet, barken, stilken, frøet, blader, blomsten, alt ettersom hvilken olje det er. Eteriske oljer brukes utblandet i baseolje på huden, eller i luften via inhalasjon - diffuser eller forstøver. Noen bruker også oljene innvortes, men da skal man ha kunnskap om hvilken det er trygt å bruke, og hvordan de skal blandes. Om du har lyst til begynne med eteriske oljer på egenhånd, anbefales et lite kurs innen oljer først da det er en del oljer man ikke skal bruke ufortynnet og for eksempel om man er gravid. Spør gjerne om råd. 

Yoga

Kan roe sinnet, mykne og styrke kroppen, og redusere stress og spenninger. 

Når du lærer å praktisere yoga med tilstedeværelse (mindfulness), uten hastverk, uten  prestasjonspress, uten å sammenligne, dømme, eller bli vurdert, med ro og aksept, med fokus på pust og flyt, da kan yoga være et veldig effektivt verktøy i din hverdag om du ønsker å redusere stress, spenninger, få mer styrke, balanse og fleksibilitet i kroppen. 

Hos Mindful Moments kan du bestille veiledning - en til en - i MindfulYoga, og meditasjon. Timen varer 60 minutter. 

Kart over sonene på føttene og tilhørende områder og organer.