Trivsel/Ansvar/Påmelding

Alle som skal melde seg på kurs og timer, bes lese hele denne seksjonen.   

 • For at alle skal trives og for at du skal ha best effekt av yogatimen, ber vi deg følge punktene under.

 • Ta gjerne med et eget lite håndkle/teppe til å ha oppå utstyret, spesielt under overkroppen/ansiktet- av hygieniske årsaker. En egen yogamatte kan også brukes.
 • Ikke kom om du du er syk (virus og andre smittsomme tilstander) vent til du er symptomfri.  
 • Begrens, eller ikke bruk parfyme, i yoga bruker vi lange dype pust og mange er sensitive mot parfyme.
 • Heng klær og vesker/bager i garderoben før du går inn i selve yogarommet.
 • Slå av, eller ha flymodus på mobilen før timen begynner.
 • Ta gjerne med egen drikkeflaske med vann.
 • Ikke kom etter timen har begynt da det kan være låst, vi begynner ofte med avspenning.
 • Ha på klær som ikke begrenser bevegelse.
 • Det anbefales ikke å praktisere yoga på full mage. La det være minst halvannen time mellom et måltid til timen begynner. Det beste er å vente med å gjøre yoga 2 til 3 timer etter man har spist et måltid. Småsnacks går fint inntil en time eller halvtime før timen (banan, frukt, nøtter osv)
 • Prøv og ikke vær høylytt når du er i yogarommet, folk kommer ofte til yoga etter en hektisk hverdag og søker ro og fred.
 • Om du har spørsmål eller tilbakemeldinger til instruktøren men det er knapp tid før timen begynner, vent da heller til etter timen, eller send en e-post på forhånd/etterpå.
 • Om du vet du kommer til å ha fravær på din time, si da fra så fort som mulig. Vi har en ordning hvor vi tilbyr at deltaker kan bytte time til en annen dag eller time innen samme uke. Da må vi vite på forhånd så vi kan sjekke om det er plass på timen du ønsker i stedet. 

Påmelding på yogakursVipps til #728789 for kurs som holdes på Inxhale Yoga på Bjørkelangen. Skriv navnet på valgt kurs i meldingen; feks Yogaflow. Det samme gjelder for events og workshops. Har du ikke vipps, kan faktura ordnes, send da ditt fulle navn, epost adresse og postadresse, samt navnet på kurset ditt, til e-post: momentyoga@outlook.com. 

For kurs og workshops som holdes utenfor Inxhale yoga, følg med på kalender her på nettsiden for informasjon.  

Ta ansvar for din egen kropp

Du kjenner selv din egen kropp, dine eventuelle skader og smerter, om du er i tvil om yoga er noe for deg, ta kontakt med din lege eller fysioterapeut. Yogatimene anbefales til personer som kan komme seg opp og ned fra gulvet alene, utenom dette skal timene kunne passe for alle aldre, alle nivåer, alle størrelser, mann og kvinne. Yogalæreren er der for å lære deg yoga, og guider deg så godt de kan med kunnskapen de har, men du må selv ta ansvar for din egen kropp. Vi kan ikke ta ansvaret om du skulle påføre deg skader eller smerter i timene, derfor er det viktig å lytte til din egen kropp og dens signaler. Man skal ikke kjenne skarpe smerter når en gjør yoga, en følelse av litt strekking når man går litt dypere inn i stillinger er helt i orden, en følelse av stivhet i kroppen er også vanlig. Man skal kunne ha tilgang til, og rom i kroppen for gode dype pust, om du føler at en stilling hemmer fri flyt av pusten i kroppen din har du gått for dypt i stillingen i forhold til ditt nivå. Pusten er en fin guide å følge. Aldri tro at du er for stiv til å begynne med yoga, yoga hjelper spesielt for stive kropper. Man blir mykere ved regulær yogapraksis.

Mottoet "reisen blir til mens du går" er viktig å ha med seg til hver yogatime. Gjør ditt møte med yoga til en god opplevelse ved å jobbe med å droppe tanker om mål, prestasjon og sammenligning. Alle kropper er unike og forskjellige, vi praktiserer yoga med letthet og glede ut i fra hvor vi er i øyeblikket "her og nå" ut i fra dagsform og energinivå. Yoga praktisert med tilstedeværelse og mindfulness skal kunne oppleves som helsebringende, helbredende, velgjørende, beroligende og gledefylt, man kan selvfølgelig også møte på vanskelige følelser og tanker, men det trenger ikke å være negativt - her har du da god anledning til å jobbe med aksept og observasjon, yoga handler mye om akkurat det.