Tvangspositiv

13.01.2023

Har du noen gang følt deg presset til å tenkte positivt, tenke positivt hele dagen lang, hele tiden? og når du ikke klarer det, føler deg mislykket, eller at noe er feil med deg?. Det er det ikke. 

Jeg har noen ganger igjennom livet vært omringet av folk jeg opplever som tvangspositive mennesker. For å være litt for ærlig, har ikke det hatt noen særlig positiv effekt på meg, heller motsatt. For det er nemlig forskjell på positive mennesker og tvangspositive mennesker. Det finnes nemlig genuint positive mennesker, som står stødig i seg selv, som er positive uten å prate om det, uten å pushe det på andre, så finnes det tvangspositive mennesker, de snakker om positivitet hele tiden, men de sender ikke ut positive vibber. Jeg opplever de siste som "positivitets pushere", og her kommer ordtaket "action speaks louder than words" inn. Når man opplever et menneske som snakker mye om en ting, men handlinger og oppførsel viser noe helt annet. Fra denne typen mennesker klarer jeg da ikke å lære, eller ta imot råd om at det eneste man trenger å gjøre for å ha det bra, er å tenke positivt. 

Love pushing 

Det samme gjelder "love-pushere". De som snakker om kjærlighet hele dagen lang, men energien og vibrasjonene de sender ut er alt annet enn genuine "love vibes". En gang i blant møter man ekte kjærlighetsfulle mennesker, de som gir uten agenda, de som sprer kjærlighet uten å snakke om det, de som hjelper og støtter andre mennesker uten å snakke høyt om det, eller skryter om det på sosiale medier - disse menneskene kan jeg lære om kjærlighet av. Så har vi også typen som alltid snakker høyt om respekt, men ikke klarer å vise andre respekt. Lista er lang. 

Action speaks louder than words

Dette kan gjelde mange ting, det blir da viktig å se på handlinger versus hva som blir sagt. Jeg har stor forståelse for at folk ønsker å tenke positivt hele tiden, og selvfølgelig kan det hjelpe å jobbe med hvordan man tenker, og mønstre man står fast i, men det å tvinge vekk negative tanker eller vanskelige følelser, virker mot sin hensikt, spesielt når det gjelder og bearbeide, helbrede, komme seg videre, forløse, akseptere og omfavne alt det som er menneske. Mennesker er komplekse, vi har ikke bare en type tanke, enten du vil eller ikke. 

Aksept er nøkkelen

Aksept av alt man er, det å stå i det, omfavne, å lære seg selv å gi omsorg til våre vanskelige følelser og tanker, si et STORT JA, til alt det vi inneholder. Så kan man tusle videre inn i verden, litt sterkere og modigere, med litt mindre anspente skuldre, og dypere og roligere pust. Jeg sier ikke at det er lett, og jeg sier heller ikke at jeg er så flink til dette selv, men jeg har trua på at AKSEPT av alt det vi mennesker inneholder og er, kan ha stor POSITIV effekt.  :)